Variáció kiválasztó ROLAND BK 7M hangmodulhoz

Gyors és olcsó segítség egy zenész számára. Kérésnek megfelelően ki kellett alakítanom egy olyan elektronikát, mely egyetlen bemenetre kapcsolt érintkező segítségével több kimenetet tud egymás után be és kikapcsolni érintkezőkkel.

Adott egy ROLAND BK 7M kísérőautomatikás hangmodul, melynek 4 variációját kell kapcsolgatni. A hangmodulon erre 4 gomb lett gyárilag kialakítva. Feltételezem, hogy zenélés közben ezeket elég problematikus nyomogatni, így kaphattam azt a kérést, hogy készítsek olyan elektronikát, melyre egy lábpedált kötve ezek a variációk egyszerűen léptethetőek sorban, egymás után. Feltétele volt, hogy a váltás között kis késleltetés is legyen, tehát ahogy elenged az egyik relé, csak legalább 200ms után húzzon be a másik.

A feladatot egy PIC mikrokontrollerrel oldottam meg. Az áramkörnek külön tápellátásra is szüksége volt. Az egyszerűség és olcsóság kedvéért egy 230VAC-12VDC gyári adaptert is adtam modul mellé, valamint a bemenetet úgy alakítottam ki, hogy a tápegység a gyári csatlakozójával használható legyen. A relék állapotát LED diódák jelzik.

A PIC tápját egy 78L05 állítja be üzemi értékre, a bemenet prell mentesítését szoftverből oldottam meg.

Mit is írhatnék még erről? Akinek szüksége van ilyen megoldásra, annak szívesen gyártok. :) A bekötését nem tudom hogyan oldotta meg a gazdája, feltételezem van a hangmodulon valami bemenet erre.

BK7M effektválasztó